Kirándulás, finom ételek, wellness és gyógyfürdő: szállás Harkányban

Már írtam nektek korábban arról, milyen nagy szükség van az életmódváltásra, hogy vannak olyan dolgok, mikre nem is tudtuk, hogy hatással van. A babaprojekt kapcsán sikerült igazán szilárd elhatározásra jutnom. Akkor a sportolást babakocsival képzeltem el, és remélem ez egyszer meg is fog valósulni.

Erről bővebben itt olvashattok: https://colonfix.hu/az-eletmodvaltas-az-apro-reszleteken-mulik/ .

Azóta sokkal jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem. Kerülöm a klasszikusan magyar ételeket, a zsírokat, szénhidrátokat. Nagyjából minden lekerült az étlapról, ami nehezen szívódik fel a bélcsatornában. Egyedül a cukros ételekről nem sikerült lemondanom. Természetesen ezeknek is csökkentettem a bevitelét, de egy-egy alkalommal belefér egy kis bűnözés.

Most már elég rég óta követem ezt az életmódot, a testem pedig hálás a változásoknak. Sosem hittem el az embereknek, hogy mennyire sokat jelent a rendszeres sport és a megfelelő táplálkozás. A saját bőrömön tapasztaltam meg, mennyire meg tudja változtatni az embert. Amióta sokat sportolok és helyesen táplálkozom, sokkal kevésbé vagyok stresszes, sokkal könnyebben alszom el és kelek fel. Kiegyensúlyozottabbnak és energikusabbnak érzem magam, mint azelőtt.

Az aktív sportolást igyekszem megtartani, már nem is tudom elképzelni a hetemet a szokásos edzések nélkül.

Amikor az üdülésünket tervezgettük a párommal, akkor is szem előtt tartottuk az új életmódunkat. Az életmódváltás előtt biztosan egy olyan helyet kerestünk volna, ahol csak áztunk volna valami kellemesen forró vízben, onnan figyeltük volna a külvilágot. Ennél jobb kikapcsolódást el sem tudtam volna képzelni az őszi hónapokban.

A táplálkozás és a sportolási szokásaink megváltoztatása viszont kihatott az üdülési szokásainkra is. Olyan helyet kerestünk ezúttal a szünnapjainkon, ahol a kikapcsolódáshoz wellness is van, de a környéken elég látnivaló van ahhoz, hogy azokhoz is elkiránduljunk, azokat is felfedezzük.

A helyszínt kiválasztottuk. Az ország egy olyan pontját szerettük volna bejárni, ahol még nem voltunk és ahol sok minden van, amit meg lehet nézni, színes kulturális programokkal vár a környék és remek kirándulóhelyek vannak.

Emellett persze szerettünk volna olyan hotelt, aminek vannak wellness szolgáltatásai és azt is szerettük volna, hogy vagy a hotelben, vagy a környéken legyen gyógyfürdő.

Ezek alapján a tökéletes helyszínnek Harkány bizonyult. Sokáig keresgéltük, hogy melyik a legjobb szállás Harkányban.

szállás Harkányban
szállás Harkányban

Sokat keresgéltünk, rengeteg honlapot átnéztünk, mire megtaláltuk, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb szállás Harkányban. A wellness és a gyógyfürdő miatt a Baranya hotelt választottuk.

A falu nem túl nagy, igazán tiszta a levegő és kellően messze van Budapesttől, meg a legtöbb nagyvárostól is. Pécs közelében fekszik, festői szépségű környezetben.

A kissé unalmasnak tűnő hely sok érdekességet tartogat. Itt található egy legendása gyógyfürdő, ami a szóbeszédek szerint rengeteg ember fájdalmát elmulasztotta.

A környéken található a villányi borvidék, amely a borok szerelmeseinek nyújt aktív kikapcsolódási lehetőséget, jó borok társaságában. A környék híresen jó borospincéi mellett egy bormúzeum is található itt.

A kirándulási vágyainkat is kielégíthetjük itt, ugyanis több kirándulóhely is van a közelben. Az egyik leghíresebb a Templom-hegy. Közkedvelt még a Fekete-hegy és a Szársomlyó hegy. A hegyeken kirándulóutak, tanösvények is vannak, így ideálisak a sportokat kedvelők számára. Mi éppen ilyen emberek vagyunk, így nagyon örültünk a rengeteg kirándulási lehetőségnek és persze a hotel zöld környezetének is.

A műemlékek kedvelői meglátogathatják a híres Siklósi várat, a Nagyharsányi Szoborparkot vagy a Máriagyűdi Kegyhelyet is.

A közelben rengeteg lehetőség várja az idelátogatókat, rengeteg természeti kincset rejt a környék.

A Baranya Hotelben szálltunk meg, az előzőleg felsorolt programok mindegyikén részt vettünk. Megnéztük a három leghíresebb hegyet, a leghíresebb kulturális kincseket és természetesen a borkóstolást sem hagyhattuk ki. Persze a rövid ott tartózkodásunk alatt nem tudtunk mindent megnézni, ami a környéken van. Arra is szakítottunk időt, hogy felfedezzük Pécs látnivalóit is.

A Baranya hotelben szálltunk meg, ez a legjobb szállás Harkányban. Közel van a híres gyógyfürdő, a szobák rendezettek és tiszták. 105 szobából lehet náluk választani, háromféle komfort szinten. Mindenki megtalálja azt a szobát, ami a legjobban megfelel az igényeinek és a pénztárcájának is.

A személyzet nagyon kedvesvolt, a recepción tájékoztatást kaptunk a közeli helyekről, hasznos tippekkel láttak el minket az odajutást illetően.

A szállodai szobánk nagyon tiszta volt és kényelmes, ráadásul rendkívül jutányos áron sikerült hozzájutnunk. A wellness részleg jobb, mint amire számítottam. Voltunk már olyan wellness hotelben, ahol 50 vendég igényeit egyetlen 10 személyes jakuzzi volt hivatott kiszolgálni.

A hotellel szemben ott van a nagy gógy- és strandfürdő, de a hotel wellness részlege is pompás. Van úszómedencéjük, egy 4 méteres pezsgőfürdőjük is. A wellness szállodák elengedhetetlen részét képezik a szaunák, ebből itt több is megtalálható: finn-, fény- és élményszauna is van a hotelban. van egy gőzfürdőjük is, ami a vendégek rendelkezésére áll. Aki igazán minőségi pihenésre és kiszolgálásra vágyik, annak bátran ajánlom a helyet.

Itt kaptam életem legjobb masszázsát. Magasan képzett gyógymasszőrök kezelik a fáradt vendégeket. 10 féle relaxáló és frissítő masszázs is megtalálható a hotel kínálatában, amelyek egészen kiválóvá teszik az ott tartózkodást.

A hotel minden szolgáltatásának magas a minősége, mindent megtesznek a vendég kényelméért és tesznek róla, hogy mindenki jól érezze magát náluk.

A gyerekes családokra is gondolnak, az 50 év feletti korosztály is megtalálja náluk, amit keres. Ami külön tetszett az az, hogy vannak kifejezetten kutyás vendégeknek kialakított szobáik, illetve kortól és érdeklődéstől függően több csomagot is kínálnak az odaérkezőknek. Az is megtalál mindent, aki egy aktív üdülést keres és a romantikázni és pihenni vágyó párok is megkapják, amit akarnak. Minden korosztályra gondolnak a szobák kialakításában, elrendezésében és a felszereltségükben.

Az erkélyes szobák kilátása gyönyörű. Lehet a hotelben reggelit is kérni. A legtöbb hotelbéli reggelim elég rossz volt, így fenntartásokkal kezeltem a lehetőséget, de a legtöbb hasonló árú hotel reggelihez képest ez nagyon minőségi volt, bőven megérte az árát a sok jó minőségű étel, amiből választani lehetett.

A Baranya hotel nyújtotta eddig az egyik legjobb élményt. A hotel egyértelműen a legjobb szállás Harkányban. A környéken még nagyon sok látnivaló van, így szerintem máskor is vissza fogunk jönni, talán legközelebb egy kicsit hosszabb időre. A hotel megfogott, a lehetőségek tárháza végtelen. Nagyon sok a látnivaló és felfedezni való. Nem hiába mondják a harkányiak, hogy a hely mindenkit rabul ejt.

Az őszi időszakban a hideg ellenére is rengeteg programot tudtunk szervezni, az őszi színek, a lehulló falevelek miatt pedig csak még lélegzet elállítóbb a látvány, mint amilyen nyáron lehet. Ilyenkor pedig akciós csomagokat is kínál a hotel, így még jobban megéri itt maradni az ide látogatóknak.